Witte Sedum soorten

Sedum spectabile ‘Stardust’ is een goede en makkelijke borderplant. Rond augustus verschijnen de witte bloemschermen die zo’n 40 cm hoog worden. Naarmate de zomer vordert kunnen ze wel eens tot roze toe verkleuren, om vervolgens met een bruin-roze silhouet de winter in te gaan.
Ook bij Sedum spectabile ‘Iceberg’ kan het gebeuren dat er zich een roze bloeiende scheut ontwikkeld tussen de grote witte schermen. Als u dit hinderlijk vindt, kunt u deze steel onder uit de basis draaien.

Beschikbaarheid Allium, Lupine, Alcea in pot

De laatste jaren is er steeds meer vraag naar Allium soorten. Deze worden echter niet op grote schaal in pot geteeld en zijn derhalve beperkt beschikbaar. Elk najaar potten wij daarom zelf een aantal soorten op. Volgende variëteiten zijn beschikbaar van maart tot en met mei: Allium afl. ‘Purple Sensation’, Allium aflatunense, Allium giganteum, Allium ‘Globemaster’, Allium senescens, Allium ursinum.

Ook Alcea- en Lupine soorten zijn niet leverbaar tijdens de zomermaanden omdat deze moeilijk gedijen in pot. Verschillende ziektes zorgen ervoor dat de planten wegkwijnen of zelfs dood gaan. Daarom zullen we deze in warme maanden amper of niet in pot aan kunnen bieden.

Hosta ‘Blue Cadet’

Uit onze ervaring van de afgelopen jaren blijkt dat Hosta ‘Blue Cadet’ virusgevoelig is. Vanwege die reden raden wij het gebruik van deze variant af. Een eventueel redelijk gelijkend alternatief is Hosta ‘Halcyon’, of als het echt een hele kleine moet zijn Hosta ‘Blue Mouse Ears’.

Uitval in Lavandula

Er gaan al snel enkele dagen overheen tussen het afhalen van uw bestelling op de kwekerij en het leveren van de planten bij uw klant. Vooral in de groeimaanden mei en juni levert dit nogal eens problemen op bij de Lavendels. Als de temperatuur in het pallet een keer behoorlijk oploopt, stikken er vaak planten. Kunt u de planten niet onmiddellijk afleveren dan raden wij u aan uw kisten zo spoedig mogelijk af te stapelen en vlak te zetten om uitval te vermijden.